Dečija igrališta mališanima na dar

Nova varoški mališani dobili su savremen kutak za igru u samom srcu grada, neposredno uz Trg vojvode Petra Bojovića. Dečije igralište „Za srećnije detinjstvo“, stavljeno je u sredu popodne u fukciju i dato mališanima na upotrebu. Izgradnja igrališta koštala je 4,5 miliona dinara i finansirana je iz lokalne kase. Ovo je bilo inače prvo ozbiljnije ulaganje namenjeno najmlađoj populaciji ove opštine u poslednjoj deceniji.

Opština Nova Varoš sa Odeljenjem za investicije i javne nabavke bila je glavni pokretač ulaganja u srećnije detinjstvo i obezbeđivanje modernog i bezbednog igrališta za decu. Na igralištu površine 200 kvadratnih metara instalirano je 9 sprava za igranje dece uzrasta do 12 godina: penjalice, klackalice, ljuljaške. Teren je postavljen gumiranom podlogom, predviđenom za ove namene. Nova Varoš je na drugom mestu u Srbiji po budžetskim izdvajanjima za podsticaj nataliteta, potsetio je prvi čovek opštine Radosav Vasiljević prilikom pustanja u upotrebu igrališta

Svako novorođeno dete u našoj opštini dobija od 100.000 do 500.000 dinara (od prvog do petog deteta ). Igralište je samo jedan segment na ovom polju borbe za povećanje nataliteta i predato je na dar najmlađim Novovarošanima – kazao je Vasiljević.

Radove je izvela firma Maraton LDN, koja je za potrebe projekta obezbedila atest o ispravnosti i sertifikat o bezbednosti. Igralište je osvetljeno i pokriveno video nadzorom, 24 časa dnevno. Oprema za video nadzor, vredna 1.200 dolara, donirana je od strane Ratomira Pešterca, vlasnika firme Videosec. Na ulasku u igralište postavljena je obaveštajna tabla o pravilima bezbednog ponašanja i nameni svake sprave. Druga faza izgradnje igrališta predstavlja ozelenjavanje Trga i postavku behaton ploča na površini od 650m2 na platou oko igrališta. Planirana vrednost radova u ovoj fazi iznosi oko 1.800.000,00 dinara. Završetak druge faze očekuje se do kraja juna 2018.godine.