Podloge sportskih terena

Firma Maraton LDN d.o.o. se bavi izvođenjem sledećih radova:
-Izrada sportskih gumenih podloga – tartana, za otvorene, zatvorene sportske terene kao i za atletske staze. Sportske podloge izrađujemo sa sopstvenim SMG mašinama u saradnji sa renomiranim švajcarskim proizvođačem sportskih  podloga firmom CONICA. Saradnja sa Cnicom nam garantuje vrhunski kvalitet a za korisnika sigurnost, bezbednost i višegodišnji kvalitet. Kompletni sistemi sportskih podloga su atestirani od strane svetskih federacija kao što su: IAAF, FIBA, IHF, ASTM kao i usklađenost EN norme.

1) Atletske staze – koje ugrađujemo su ekološki prihvatljivi visoko tehnološki sistemi koji ispunjavaju najnovije tehničke standarde. Oni podržavaju sportiste u njihovim naporima da postignu vrhunske performanse i istovremeno minimiziraju rizike od povrede. Inovativna rešenja za površinu su veoma izdržljiva i otporna na vremenske uticaje. Njihova funkcionalnost održava se decenijama u svim klimatskim zonama što dokumentuje ogroman broj Conica referenci.
Među značajnim izvedenim projektima firme MARATON LDN izdvojili bi smo ugradnju atletske staze u Skoplju koja je dobila sertifikat najvišeg kvaliteta IAAF CLASS I kao i ugradnju atletske staze u sistemu CONIPUR SW u tunelu AK Crvena Zvezda u Beogradu. Pored ovih projekata spomenuli bi i retoping atletske staze u Beranama u Crnoj Gori kao i niz manjih školskih atletskih staza urađenih u mestima širom Srbije.

2) Multifunkcionalni tereni Liveni P.U. Podovi Sportski pod CONIPUR HG namenjen je isključivo unutrašnjim sportskim objektima. Izrađuje se u prvom sloju od SBR crne gume u debljini od 4 do 8 mm a gornji sloj podloge je liveni poliuretan u debljini od 2mm. CONIPUR HG poseduje sertifikat FIBA, IHF,BWF,DIN V 18032-2  i EN 14904.

3) Multifunkcionalni tereni Tartan podovi

 • Sportski pod CONIPUR EPDM namenjen multifunkcionalnim sportskim terenima. Izrađuje se od EPDM granulata i poliuretanskog veziva u debljini od 10 do 13 mm. Pod je sertifikovan od priznatih međunarodnih institucija.
 • Sportski pod CONIPUR SP namenjen pre svega atletskim stazama i sportskim terenima. Izrađuje se od prvog sloja SBR granulata sa poliuretanskim vezivom i gornjeg nosećeg sloja od EPDM granulata granulacije 0,5 do 1,5 mm u špric sistemu. Ukupna debljina podloge iznosi 13mm. Pod je sertifikovan od priznatih međunarodnih institucija.
 • Sportski pod SW namenjen atletskim stazama i sportskim terenima. Izrađuje se od donjeg sloja SBRcrne gume u debljini od 10mm i nanošenjem specijalnih premaza u koje se ubacuje EPDM granulat. Za razliku od sistema CONIPUR SP koji ima završnu grublju teksturu, ovaj sistem ima završni sloj meko granularne strukture.
 • Sportski pod CONIPUR PROCLAY namenjen isključivo teniskim terenima. Ovaj sistem podloge je namenjen i za unutrašnje i spoljašnje teniske terene. Izrađuje se od mlevene glinene cigle i PUR lepila, gornji sloj je sitno mleveni tenisit. U kupna debljina iznosi 30mm. Prednost ove sportske podloge je u tome što za nju nije potreban sloj asfalta ili betona, nije potrebno nikakvo održavanje i može da se koristi 12 meseci u godini. Podloga po sistemu PROCLAY poseduje ITF sertifikat.

4) Podloge za dečija igrališta su namenjene ublažavanju udara i sprečavanju povređivanja dece. Odlikuje se velikom apsorpcijom udarne sile. Iz ponude izdvajamo dve najkvlitetnije vrste podloga:

 • Livena tartan podloga u raznim bojama uz mogućnost postavljanja atraktivnih aplikacija (dečija školica, cvet, leptir, gusenica, bubamara, žaba…). Ova vrsta podloge se radi u debljini od 40mm pa naviše. Čine ih idealnim rešenjem kako za sportske terene, trim i pešačke staze, tako i za dečija igrališta.
 • Gumene ploče su elastične ploče od reciklirane gume imaju široku primenu u svakodnevnom životu. Dostupnost u vise dimenzija i mogućnost postavljanja na svaku vrstu podloge.  Karakteriše ih izuzetna elastničnost i otpornost na klizanje, habanje i zamrzavanje. Lako se održavaju, a njihov jedinstveni hemijski sastav čini ih potpuno bezbednim za životnu sredinu.
  Izrađene su od recikliranog
  materijala, a nakon upotrebe se mogu potpuno reciklirati bez oslobađanja štetnih produkata.
  Dostupne su u crnoj, crvenoj i zelenoj ali se na zahtev kupca mogu izrađivati i u drugim bojama.
  Izrađuju se u dimenzijama: 500 x 500mm, 500 x 1000mm i 1000 x 1000 mm, debljine od 30 – 80 mm.
  Elastične ploče poseduju TÜV sertifikat i ispitane su po standardima EN 1177:2008 i EN 1176-1:2008