U Novoj Varoši otvoreno dečije igralište

Juče u Novoj Varoši na Trgu vojvode Petra Bojovića pred velikim brojem dece i roditelja svečano je otvoreno dečije igralište pod nazivom”Za srećnije detinjstvo”

Prisutnima se obratio predsednik opštine Radosav Vasiljević istakavši:

“Izgradnja igrališta koštala je 4,5 miliona dinara i finansirana je iz lokalne kase. Ovo je bilo inače prvo ozbiljnije ulaganje namenjeno najmlađoj populaciji ove opštine u poslednjoj deceniji.Opština Nova Varoš sa Odeljenjem za investicije i javne nabavke bila je glavni pokretač ulaganja u srećnije detinjstvo i obezbeđivanje modernog i bezbednog igrališta za decu. Na igralištu površine 200 kvadratnih metara instalirano je 9 sprava za igranje dece uzrasta do 12 godina: penjalice, klackalice, ljuljaške. Teren je postavljen gumiranom podlogom, predviđenom za ove namene. Nova Varoš je na drugom mestu u Srbiji po budžetskim izdvajanjima za podsticaj nataliteta.”

Radove je izvela firma Maraton LDN, koja je za potrebe projekta obezbedila atest o ispravnosti i sertifikat o bezbednosti. Igralište je osvetljeno i pokriveno video nadzorom, 24 časa dnevno. Oprema za video nadzor, vredna 1.200 dolara, donirana je od strane Ratomira Pešterca, vlasnika firme Videosec. Na ulasku u igralište postavljena je obaveštajna tabla o pravilima bezbednog ponašanja i nameni svake sprave. Druga faza izgradnje igrališta predstavlja ozelenjavanje Trga i postavku behaton ploča na površini od 650m2 na platou oko igrališta. Planirana vrednost radova u ovoj fazi iznosi oko 1.800.000,00 dinara. Završetak druge faze očekuje se do kraja juna 2018.godine.