U sredu otvaranje dečijeg igrališta “Za srećnije detinjstvo”

Dečije igralište „Za srećnije detinjstvo“ dar je Opštine Nova Varoš najmlađim sugrađanima. Gradski trg je izgrađen 1993.godine, a najmlađi sugrađani su pre 10 godina dobili poslednje namenski uređeno igralište. U proteklih 10 godina, nije bilo kapitalnih investicija u infrastrukturu namenjenu najmlađoj populaciji.

Opština Nova Varoš sa Odeljenjem za investicije i javne nabavke bila je glavni pokretač ulaganja u srećnije detinjstvo i obezbeđivanje modernog i bezbednog igrališta za decu Nove Varoši. U prvoj fazi projekta igrališta „Za srećnije detinjstvo“, iz lokalnog budžeta je izdvojeno blizu 4,5 miliona dinara: za građevinske radove i mobilijar igrališta utrošeno je oko 3,6 miliona, a za oblaganje betonskih površina oko 700.000,00 dinara. Na igralištu površine 200m2instalirano je 9 sprava za igranje dece uzrasta do 12 godina: penjalice, klackalice, ljuljaške. Teren je postavljen gumiranom podlogom, predviđenom za ove namene. Radove je izvela firma Maraton LDN, koja je za potrebe projekta obezbedila atest o ispravnosti i sertifikat o bezbednosti. Izveštaj o kontrolisanju kvaliteta i ispitivanju svih sprava i celokupnog igrališta realizovao je Jugoinspekt ad. Igralište je osvetljeno i pokriveno video nadzorom, 24 časa dnevno. Oprema za video nadzor, vredna 1.200 dolara, donirana je od strane Ratomira Pešterca, vlasnika firme Videosec. Na ulasku u igralište postavljena je obaveštajna tabla o pravilima bezbednog ponašanja i nameni svake sprave.

Druga faza izgradnje igrališta predstavlja ozelenjavanje Trga i postavku behaton ploča na površini od 650m2 na platou oko igrališta. Planirana vrednost radova u ovoj fazi iznosi oko 1.800.000,00 dinara. Završetak druge faze očekuje se do kraja juna 2018.godine.

Opština Nova Varoš poziva najmlađe sugrađane i njihove roditelje da prisustvuju otvaranju Dečijeg igrališta “ Za srećnije detinjstvo“.